Sinds begin 2013 trekt Heist-op-den-Berg de kaart van diversiteit. Diversiteit draagt bij tot economische groei en een stabiele samenleving. Toch verloopt de eerste kennismaking tussen autochtonen en personen van vreemde herkomst niet altijd even vlot. Onwetendheid is vaak het grootste struikelblok.

Daarom wil het gemeentebestuur samen met verschillende Heistenaren van vreemde herkomst dit najaar werken aan ‘elkaar leren kennen’. Met trots stellen zij dan ook de campagne ‘Ik ben Heistenaar, jij ook?’ voor. De campagne wordt officieel geopend op 17 september met een onemanshow van Youssef El Mousaoui.

De maanden nadien krijgt de campagne verder vorm in het straatbeeld.

100% Legaal – met Youssef El Mousoaui

Woensdag 17 september – 19 uur – CC Zwaneberg

Terrorisme, de Islam, werkloosheid of Belg-zijn, het zijn niet de makkelijkste onderwerpen. In zijn onemanshow snijdt stand-up comedian Youssef El Massaoui de grote racistische clichés nochtans met zoveel naturel aan dat je niet anders kan dan lachen. Youssef is de eerste Marokkaanse stand-up comedian van eigen bodem. In 100 % Legaal biedt hij de toeschouwers de unieke kans om de wereld te zien vanuit het standpunt van ‘de eeuwige buitenstaander’.

Deze voorstelling kadert in de opstart van een langlopende campagne rond diversiteit in Heist-op-den-Berg. Ze wordt voorafgegaan door de officiële opening van deze campagne.

Tickets en info

Integratie- en diversiteitsdienst Heist-op-den-Berg – Iris Bellens

0486 04 44 91 (tijdens de kantooruren), ibel@heist-op-den-berg.be

5 euro/1 euro (vrijetijdskaart)